22. tammikuuta 2007

LUOTTAMUKSELLINEN (???)

Jäin pohtimaan HYYn talousjohtajan ja HYY Yhtymän toimitusjohtajan valintaan liittyvää kyselyä edariryhmille. Kuten tavallista, tässäkin paperissa on punaiset "LUOTTAMUKSELLINEN"-leimat päällä. Miksi ihmeessä kaikki Yhtymään liittyvä on ylioppilaskunnassamme supersalaista? Koska en pysty keksimään, miten joku "kilpaileva yritys" voisi ratkaisevasti hyötyä strategioistamme tai johtajan valintakriteereistämme, tuntuu että salailu kohdistetaan ensisijaisesti HYYn jäsenistöön. Jopa luottamustehtäviin valituilla voi olla vaikeaa saada haluamiaan asiakirjoja nähtäväksi.

Mutta vielä tuosta tj-tj-valintakyselystä. Haluaisin HYYn Vihreiden lausunnon hyy-edari -listalle, mutta johtaisiko se lausuntomme totaaliseen ignooraukseen, kun emme pitäneet sitä salassa?

Keksisikö joku uuden, toimivan synonyymin sille A-sanalle, joka kyllä tulee arvoissa ja toimintaohjeissa ahkerasti esille, mutta josta on jo sisältö näivettynyt näissä kuvioissa?

2 kommenttia:

_ kirjoitti...

Parahin anonymous,

olen jo nähnyt nämä linkit, mutta kiitos nyt kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko ensimmäisen edarin kyselytunnilla syytä kysyä, mitä julkisuusperiaate tarkoittaa?

Mutta onhan se nyt imartelevaa, kun kerran viikossa saa tietää, että juuri _minuun_ luotetaan näin paljon.

Olemme kaikki HYY:n virallisia luottamusmiehiä ja naisia (vaikkakin ideologisesti epäilyttäviä). Päätöksenteko onkin sitten jotakin, joka tapahtuu auktoriteettien ohjeiden mukaisesti. Mutta luottamus säilyy.

Njoo, en tiedä. Tämä tj. asia ei ole itsestäänselvyys, mutta sitä kannattaa pitää esillä. Heitäpä siis keskustelualoitteesi möys HYY-edarille. Hallitus vastannee.