31. lokakuuta 2007

Kampanjatunnelmia

HYYn edustajistovaalien ennakkoäänestys alkoi eilen ja päättyi vauhdikkaasti tänään ennakkoäänestysennätyksellä. Yhteensä 2 169 HYYn jäsentä eli n. 6,7 prosenttia äänioikeutetuista äänesti ennakkoon. HYYn vaaleissa ei ole äänestetty näin vilkkaasti koskaan aiemmin. Edellinen ennätys on vuodelta 2001, jolloin ennen varsinaisia vaalipäiviä äänesti 1 486 opiskelijaa eli n. 4,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Myös HYYn Vihreät ovat kampanjoineet ennennäkemättömän ahkerasti. Vaalipäällikkönämme minun on ollut ilo seurata, kuinka tosissaan ehdokkaamme ja rivijäsenemme ovat kampanjointiin suhtautuneet.

Jakamamme 13 laatikollista, eli noin 100 kiloa reilun kaupan banaaneja ovat maistuneet äänestäjille - ne loppuivat molempina katukampanjointipäivinä kesken. Ensi viikolla täytyykin varautua huimaan menekkiin. Vaalilehtemme 5 000 painoksesta on tähän mennessä jaettu noin 4 000 kpl, eli voimme olla erittäin tyytyväisiä tilanteeseemme. Toivottavasti tämä näkyy myös vaalituloksissa.

Kadulla kampanjointi on vaikuttanut hyvähenkiseltä. Eri ryhmien ehdokkaat ovat suhtautuneet kaikki toisiinsa ystävällisesti ja kannustavasti. Oli mukava nähdä vihdoin tänään myös ainejärjestömme sähköpostilistalla kaikkien ryhmien kesken laatimamme lista ehdokkaista, jotka kuuluvat ainejärjestöömme TASOon.

Hyvää kampanjointia loppuun asti kaikille ja parhaat voittakoot!

3 kommenttia:

_ kirjoitti...

On ollut todella mahtavaa kampanjoida kadulla. Kaikki aikaisemmin syksyllä tehty työ kuitenkin kulminoituu siihen. Jälkikäteen voi vain todeta olevansa kiitollinen kaikesta avusta ja tuesta kanssaehdokkaille. Ja tietenkin ihmisille, jotka ovat pysähtyneet kadulla, ihmetelleet banskua ja pienen keskustelun jälkeen todenneet HYYn Vihreiden olevan oikealla asialla.

Mutta vaalit eivät ole vielä loppuneet. Ensi viikolla vedetään sata lasissa ja jos joku jää ilman banaania, kipaisen vaikka lähimmästä kaupasta hakemassa jokaiselle oman reilun kaupan ihmeen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos banaanista! Sain sellaisen keskiviikkona. Söin sen aamupuuron päälle pilkottuna. Nam!

Laura kirjoitti...

Nyyh, mut oli jätetty pois valtio-opin listalla olleista pääaine-ehdokkaista...Kovaa on aidon kahden pääaineen opiskelijalle opinto-oikeuden paradigma.