9. joulukuuta 2007

HYYn Vihreille vahva rooli ViNOssa


Liittokokous hyväksyi vuoden 2008 toimintasuunnitelman sunnuntaiaamuna harvinaisen jouhevasti. Monista aiemmista liittareista poiketen pitkältä äänestysrumbalta vältyttiin, vaikka alkuperäiseen versioon tuli kuutisenkymmentä parannusehdotusta. Tästä kiitos muutosehdotusten tekijöille ja toimintasuunnitelmaa suurta salia varten ansiokkaasti käsitelleelle työryhmälle ja sen pätevälle puheenjohtajalle.

Puheenjohtajavaali suoritettiin käsiä hiostavan jännittävästi näyttämällä äänten laskennan edetessä tuloksen kehittymistä samanaikaisesti valkokankaalla. Kutkuttavan kolmikierroksisen äänestyksen jälkeen ViNOn puheenjohtajiksi valittiin hyviläinen Laura Nordström (26) ja Helsingin Vihreiden Nuorten entinen puheenjohtaja Heikki Korpela (28).

Hyviläisistä hallitukseen nousivat Markus Koljonen (26) ja Terhi Niinimäki (23). Opiskelijavaltuuskuntaa luotsaa Laura. Jäseniksi valittiin hyviläisistä Erkki Perälä (25) ja Markus. Pääsihteeriksi valittiin lauantaina yksimielisesti niinikään hyviläinen Jehki Härkonen (23).

Henkilövalintojen myötä HYYn Vihreiden vahva panos ViNOn kehittämiseksi jatkuu entistä voimakkaammin. Liittokokouksen päätöksen mukaisesti valitsemme ensi vuonna itsellemme myös kummijärjestön, jonka toimintaa tuemme.

Samanaikaisesti HYYn Vihreät jatkanevat keskustelua omasta roolistaan puoluepoliittisesti sitoutumattomana järjestönä, joka on puolueen opiskelijajärjestön muttei puolueen jäsen. Millaisia ristiriitoja vahva rooli ViNOssa ja toisaalta puoluepoliittinen sitoutumattomuus aiheuttavat HyVin ja sen jäsenten identiteetille?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heikki on ollut Helsingin vihreiden nuorten eli Nuhevin pj, ei Hevin.

Martti Tulenheimo kirjoitti...

:) No niinpä tietenkin - onnea yhtä kaikki!

Maaria kirjoitti...

Olisiko siis tässä vihdoin ja viimein paikka tälle HyVi & ViNO -keskustelulle? Olen tässä parin vuoden ajan törmännyt sekä niihin, jotka marisevat siitä, että HyVi kuuluu ViNOon (- voi luoja näiden pienten ja isojen kirjainten kanssa - ) että niihin, jotka marisevat siitä, että miksi HyVi ei kuulu Vihreään puolueeseen.

Joka kerta aihe on tullut esille keskustelussa, jossa on vain muutama ihminen paikalla. Ja joka kerta olen vaatinut, että jonkun pitäisi käynnistää keskustelu jossain avoimella foorumilla, Villiviinissä tai HyVin sähköpostilistalla. Kukaan ei sitä kuitenkaan ole tehnyt, en sitten edes minä.

HyVin liittymisestä ViNOon keskusteltiin aikanaan pitkään ja hartaasti. Päätös liittymisestä tehtiin ajatuksella, että ViNOn jäsenyys tuo enemmän hyötyä kuin haittaa HyVille. Vihreän liiton sääntöihin jouduttiin tekemään muutos, jotta meidän pikku järjestö voisi kuulua puolueen nuorisojärjestöön kuulumatta puolueeseen.

Missä vaiheessa olisi välitilinpäätöksen paikka? Onko ViNOon kuuluminen ollut HyVille hyödyllistä? Millä lailla? Onko se karkoittanut HyVistä ihmisiä, jotka haluaisivat vain keskittyä HYYn viherryttämiseen ilman puoluelinkkejä? Vai onko se madaltanut kynnystä tulla mukaan HyViin, kun kyse ei ole ihan mistä tahansa villistä, vihreäksi itseään kutsuvasta mutta tiukasti puolueesta itsensä erossa pitävästä ryhmittymästä?

Tämä olkoon keskustelunavauksena, joten jätän toistaiseksi oman näkemykseni tässä sanomatta :) Muistutettakoon kuitenkin, että HYYn Vihreät on puoluetta vanhempi organisaatio!