4. elokuuta 2009

Jäähyväiset HYYlle

Rakkaat hyviläiset!

Olen muuttamassa Brysseliin Hautalan avustajaksi, joten HyVi-taival päättynee tähän.


On ollut todella antoisaa olla mahtavassa järjestössämme. Toivottavasti HyVi antaa (ja ottaa) yhtä paljon teillekin kuin minulle. Aika pitkä matka oli tulokkaan ”HyVi ViNOon vai ei”-keskusteluiden kuuntelijasta ViNOn puheenjohtajaksi.


On ollut mahtavaa pitää kynsin ja hampain kiinni B-rapusta ja edes jossain määrin yliopiston autonomiasta yliopistolain yhteydessä, junailla lisää työntekijöitä lapsiparkkiin, 0,7-rahoitusta kehitysyhteistyöhön, bändikämpät ja unisex-vessat Leppätalolle, reilu kahvila Portaali, vegaanikahvilatuotteita Unicafeen valikoimiin ja opintorahan korotus. Autoton Yliopistokatukin etenee.


Usein unohdetaan saavutukset vaikeuksien keskellä. Hymy tuli naamalle, kun mietin tarkemmin, mitä kaikkea olemme saaneet aikaan: Vanhalle tullut ilmainen nettiyhteys ja taidetta, lähetekeskustelu strategiasta ja hallitusohjelmasta, sopovaliokunta takaisin, vähemmän rahaa vuosijuhliin, ylioppilaslehden jakelu pelastettu monta kertaa, Hietaniemenkadun asunnottomien puolustus, HYYstä Setan kannatusjäsen, lentomaksut, eettinen sijoittaminen, pelastettu Domman asunnot, HYY puolustanut mareja ja ruuhkamaksuja jne. (2006 onnistumisia: http://www.ling.helsinki.fi/~mkoljone/hyvi/vaalit2007/laura_nordstrom.html).


Toivon sydämeni pohjasta, että hyviläiset pitäisivät edelleen kiinni HYYn asiakirjojen avoimemmasta jakelusta, järjestölehtien tukemisesta, eri sukupuolten tasaisesta edustuksesta ylioppilaskunnan hallinnossa ja Vanhan ”opiskelijan olohuoneen” vitsittömyydestä.


Menetyksiä on tietysti ollut. Ehkä joskus saadaan takaisin hyviläisten ansiosta vippilaina sekä lounas- ja projektituki järjestöille. Avoin lähdekoodi on äänestetty miljoona kertaa budjettiin, mutta aina se on vaiettu kuoliaaksi.


Jos jäisin vielä HYY/HyVi-kuvioihin, ajaisin seuraavia juttuja:

-HYY voisi vuokrata tilojaan myös suoraan jäsenien juhlakäyttöön edullisesti. Todellista jäsenpalvelua!

-Pohdintaa, pitäisikö vaaliliitot kieltää halloped-vaaleissa

-HYYn sääntöjen muuttaminen niin, että hallituksen valinta olisi järkevämpää, esim. niin, että edustajisto äänestäisi ensiksi useista puheenjohtajakandidaateista, minkä jälkeen vasta pohdittaisiin hallituksen kokoonpanoa?

-Edelleen pohtiminen, sopisiko kunnallismalli paremmin HYYn hallitukselle.

-Varmistaminen, että Kuunarin rempan kohdalla kunnon tarjouskilpailu ja että paikka avoin järjestöjen lisäksi jäsenille. Pihalle minituulivoimala.

-Nyt vaalien alla olisi hyvä verrata vaaliohjelmaamme saavutuksiin

(-Hallituksessa: Lähetetään työryhmistä muistiot kaikille, en tiedä tehdäänkö tätä enää. Paremmat matkaraportit matkoista, joihin tyypit lähetetty. Projektien parempi dokumentointi. Toimintasuunnitelman seuranta. Toimeetuloselvityksessä voisi kysyä pikavippien vaikutuksesta)

-Jäseniltä voisi kysyä HYYn toiminnasta ja kehittämisestä

-Omistajastretagian totetutumisen arviointi

-Ylioppilaskalenteriin (tai HYYn sivuille tms.) pyörätievinkit uusille opiskelijoille

-Bussilipulla alennus kulttuuritapahtumiin

-Mannerheim-sali Politkovskajaksi (tätä yritettiin 2006)

-HyVi voisi järjestää ”vaihtoehtoisia kaupunkikierroksia”, joissa fukseille näytetään kaupungin hyvispaikat, esim. Ruohonjuuri, kasvisravintoloita tms. Myös dyykkausretket ovat olleet kivoja.

-Seuraavassa budjetissa kehyksen vastaisesti Polte-klubi j(2000 e) ja poliittisten järjestöjen toimintalisän (2000 e) palauttaminen.


Siirryn pikkujouluilijaksi siis.

1 kommentti:

Lauri Jahkola kirjoitti...

Hyvä Laura! Toivottavasti Brysselissä ei tuule liikaa. Mutta kuulostaa oikealta hommalta sinulle. Parhaat terveiset myös Hautalalle.

Tervetuloa käymään jos piipahdat Helsingissä. Meille on tulossa jouluna vauva ja sitä saa tulla ihmettelemään :-)

Pannu lämpiää myös aina jos joku vain tahtoo tulla puhumaan mieltä painavista yhteiskunnallisista tai yksityiselimellisistä asioista.

Terv. Lauri

P.S. Kutsu on kyllä avoin kaikille Villiviinin lukijoille ketkä mieltävät minut ystäväkseen.