12. huhtikuuta 2006

Hyvä olla HyVissä

Juuri nyt tuntuu todella hienolta olla Vihreä. Monet ylioppilaskunnassamme tavoittelemistamme asioista tuntuvat olevan saamassa hiljalleen tuulta purjeisiinsa. Vihreille läheiset asiat, kuten vegaanien ja kasvissyöjien huomioiminen UniCafessa sekä ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöhön käyttämien määrärahojen lisääminen, ovat monista merkeistä päätellen edistymässä.

Olemme lisäksi saaneet Markuksen ansiosta oman blogin.

Pikkulinnut ovat laulaneet monien muidenkin kuin Vihreiden suhtautuvan myönteisesti kehitysyhteistyöhön käytettävien rahojen korottamiseen 0,7 prosenttiin HYYn toimintatalouden budjetista lähitulevaisuudessa.

UniCafen on tarkoitus kiinnittää vastedes vegaani- ja kasvissyöjäasiakkaisiinsa enemmän huomiota. Sähköpostilistallamme voi parhaillaan kertoa toiveistaan siitä, miten UniCafe voisi palvella heitä nykyistä paremmin. Ehdotuksia voi luonnollisesti kirjoittaa halutessaan myös tänne. Samalla uutiset kertovat, että Suomesta tuli viime vuonna maailman nopeimmin kasvava Reilun kaupan markkina. Tuotteiden myynti tuplaantui, mikä tarkoittaa, että jokainen suomalainen osti Reilun kaupan tuotteita keskimäärin 2,50 eurolla. Kasvun varaa on siis edelleen reilusti!

Myös Ylioppilaslehden päätoimittajan valinta on HYYn Vihreille mieluisaa puuhaa: yhdeksästä päätoimittajaehdokkaasta seitsemän mainitsi yhtenä lempipoliitikkonaan vihreän henkilön. Heidi Hautalan ja Osmo Soininvaaran lisäksi mainittiin kolme Vihreään Liittoon kuulumatonta poliitikkoa – Tarja Halonen, Seppo Kääriäinen ja Urho Kaleva Kekkonen. Ryhmämme voikin tyytyväisenä unohtaa tämän asian kohdalla politiikan ja keskittyä puhtaasti olennaiseen, eli pätevimmän mahdollisen päätoimittajan valitsemiseen Ylioppilaslehdelle. Tehtävä on kuitenkin muuten vaikea, sillä hakijoiden taso on erittäin korkea. On harmillista, että vain yhdestä heistä voi tulla lehden päätoimittaja.

>Vihreät eivät luonnollisestikaan ole tavoitteineen yksin. Esimerkiksi kehitysyhteistyö on varmasti ylioppilaskuntamme jäsenistä suurimman osan mielestä suotavaa. Muissa ryhmissä on aina ollut poliittisesta kannasta ja sitoutumuksen asteesta riippumatta paljon ihmisiä, jotka ovat kokeneet kehitysyhteistyön lisäämisen ylioppilaskunnallemme luontevaksi, edistykselliseksi toiminnaksi.

Ylioppilaskunnassamme Vihreiden tavoittelemia asioita on helppo kannattaa. Niiden myötä massiivisen koneiston pieniä, ruosteisia hammasrattaita saadaan vaihdettua uusiin, paremmin toimiviin osiin. Vaikka koko aparaattia ei saada kerralla uusittua, yksittäiset parannukset tekevät HYYstä pikku hiljaa miellyttävämmän opiskelu- ja elinympäristön meille kaikille. Kun aikanaan lähdemme HYYstä suureen maailmaan, voimme kaikki viedä yhdessä kehittämiämme toiminta- ja ajatusmalleja mukanamme ja siten osaltamme auttaa koko yhteiskuntaa eteenpäin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Linkatkaa kanssa jotain sitvassarien blogeja (niin kauan kun niillä ei ole ryhmän omaa blogia) ja HYAL! Jos tällä tavoin saatais painostettua muutkin ryhmät avautumaan ja julkaisemaan jotain, missä ne kertoo ajatusmaailmastaan ja tekemisistään.