4. lokakuuta 2006

Opintorahan nousu on sinusta kiinni

Tulkaa kaikki maanantaina osoittamaan mieltä!

NOUSE JO! -suurmielenosoitus opintorahasta ma 9.10.

Nyt on aika nousta ja vaatia parannuksia opiskelijan toimeentuloon. Tahdomme, että opintorahaa korotetaan 15 % jo ensi vuonna. Tule mukaan osoittamaan mieltäsi eduskunnalle!

Nouse jo! -suurmielenosoitus järjestetään maanantaina 9.10. Mielenosoituskulkue lähtee Senaatintorilta klo 13.30 marssimaan kohti Eduskuntataloa.

Korkeakouluopiskelijoiden opintorahaa ei ole nostettu 14 vuoteen, vaan sitä leikattiin vuonna 1995. Opintorahan reaaliarvo on laskenut 20 %. Toisen asteen opintoraha on ollut samalla tasolla 12 vuotta.

Opintoraha turvaa opiskelijan perustoimeentuloa, eikä mitään muuta vastaavaa etuutta ole päästetty heikentymään näin pahasti. On periaatteellinen kysymys, tuleeko yhteiskunnan taata perustoimeentulo opiskelijoille ja säilyttää maksuttomuus opiskelun edellytyksenä.

Mielenosoitus on osa valtakunnallista opintorahamielenosoitusta, jossa tuetaan opintorahan korotuksen puolesta tehtyä budjettialoitetta.

Tarvitsemme kaikkien panosta tavoitteen saavuttamiseksi, joten
tervetuloa auttamaan!

* Banderollitalkoot Uusinta perjantaina 6.10. klo 9-16 Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5. krs).
* Postikorttitalkoot Perjantaina 6.10. klo 14-16 voit tulla kirjoittamaan Nouse jo! -postikortteja kansanedustajille Uuden ylioppilastalon Mannerheim-saliin(Mannerheimintie 5 A, 5. krs).
* Eduskunta päättää ensi vuoden budjetista joulukuussa, ja yhdenkin
kansanedustajan ääni voi ratkaista, kuinka opintorahalle käy. Vaikuta
siis opintorahan kohtaloon ottamalla yhteyttä alueesi kansanedustajiin
esimerkiksi sähköpostitse. Osoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@eduskunta.fi. Kaikki nykyiset kansanedustajat löydät
eduskunnan internet-sivuilta.

Ei kommentteja: