24. huhtikuuta 2006

opintorahaa

Huomenna juhlitaan opintorahan 14-v synttäreitä päärakennuksen aulassa klo 11-14. Tulkaa kaikki paikalle! Paikalla pientä purtavaa, mahdollisuus allekirjoittaa adressi (myös www.opintoraha.fi, jossa paljon lisätietoa aiheesta), limbota ja kuunnella klo 12 HYYn hallituksen pj:n puhe.

On aika vihdoin saada opintorahaan tasokorotus, joka mahdollistaisi paremmin täysipäiväisen opiskelun. HYYssä ollaan viime aikoina työskennelty paljon projektin eteen ja tällä viikolla (valtakunnallisella opintorahaviikolla) on tarkoitus tehdä kampanja tunnetuksi opiskelijoiden keskuudessa. Materiaalia (rintamerkkejä, makaroonia jne.) jaetaan kaikilla kampuksilla ja Vanhalla roikkuu hieno banderolli.
Puoluejohtaijien mukaan puolueista Vasemmistoliitto, Vihreät, Kristillisdemokraatit, RKP ja Kokoomus ovat korotuksen kannalla. Vasemmistoliitossa ollaan tehty asiasta lakialoite. Demarit ja Keskusta ovat sitä mieltä, että tällä vaalikaudella asialle (opiskelijoiden toimeentulolle eli ainakin ateriatuelle, lainalle ja asumislisälle) on tehty jo tarpeeksi. SYL, Samok ja monet muut opiskelijajärjestöt ovat eri mieltä.

Ei kommentteja: